Bezienswaardigheden in de omgeving

Zilvermijn in Kutna Hora Kasteel Zleby Wandeling langs de Sazava Svetlá nad Sázavou ligt in een heuvelachtig landschap met veel weilanden en bossen. De camping ligt op ongeveer 600 meter boven zeespiegel en heeft een prachtig uitzicht op de plaats Svetlá nad sazavou. Vanaf de camping loopt u direct een groot bos met veel wandelpaden in.

In de directe omgeving van Svetlá nad Sazavou bevindt zich een groot aantal plaatsen die zeker het bezoeken waard zijn. Zoals Ledec nad Sázavou, Humpolec, Jihlava, Telc, Brno, Kutna Hora, Tasice en Havlíckuv Brod.

Naast gezellig winkelen kunt u in deze plaatsen allerlei bezienswaardigheden bezoeken. Vanuit Svetlá zijn goede openbaar vervoersverbindingen (bus en trein) met de omgeving en Praag. Het omliggende wegennet is zeer goed. Met de auto rijdt u in ongeveer anderhalf uur naar het centrum van Praag (ca. 75 km).

In Tasice bevindt zich Europa’s oudste glasblazerij. Verder kunt u vele kastelen, dierentuinen, (openlucht) musea, monumenten en een zilvermijn bezichtigen.

De camping heeft een eigen zwemmeertje naast de camping. Zwemgelegenheid is er ook in de rivier de Sazava en in de verschillende meertjes in de directe omgeving van Svetla nad Sazavou. In Havlickuv Brod en Jihlava zijn overdekte zwembaden.

Op de camping is een uitgebreide informatie-map over nog veel meer uitstapjes en bezienswaardigheden beschikbaar.

Binnenstad van Telc Dierentuin Jihlava plein in Praag