Uit eten in Tsjechië

Een veel gestelde vraag van campinggasten is of er in de buurt van de camping gegeten kan worden. Het antwoord daarop kan kort zijn: Ja!.

Het aanbod aan restaurants verschilt per jaar, maar over het algemeen kan je in Svetla nad Sazavou bij zeker vier of vijf restaurants goed eten. Ook in omliggende plaatsjes zijn genoeg restaurants, waar goed gegeten kan worden.

 

 

 

 

Het menu is uiteraard per restaurant verschillend, maar over het algemeen kan je kiezen tussen een eenvoudige schnitzel tot malse biefstuk, varkenshaas of een overheerlijk visje (zalm, forel of karper).

En als je dan met 18 personen uit eten gaat, dan kan het zomaar zo zijn, dat je allemaal keurig op het zelfde tijdstip de bestelde gerechten op tafel krijgt. Zoals op deze foto in restaurant Horni Peseka.

De Tsjechen zijn echter ook gewend om afzonderlijk te eten. Er komt een groep personen het restaurant binnen en maar een paar bestellen iets te eten, de anderen drinken alleen iets. Later schuiven er andere personen aan en bestellen ook iets te eten. Daarom kan het ook wel eens voorkomen dat de gerechten per persoon opgediend worden.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.